Четвер, 02.05.2024, 16:17
Вітаю Вас Гість | RSS

Дивосад Поділля

Каталог статей

Головна » Статті » Плодові саджанці » Смородина

Смородина чорна Сюїта Київська

Ранньосередній сорт чорної смородини інтенсивного типу селекції Інституту садівництва УААН. http://agroua.net/img/p.gifВідрізняється високою, стабільною врожайністю, самоплідністю, стійкістю до борошнистої роси й іржі, але в середньому вражається антракнозом, відносною посухостійкістю, технологічністю куща. 

Кущ середньорослий, слаборозкидистий, придатний для машинного збирання. Пагони еластичні, з укороченими міжвузлями. Китиці середні, густі, по 2-3 на рубець, густо розміщені на пагоні. 

Ягоди досить великі, одномірні, середньою масою 1,7-1,8 г, великі 3,2-3,5 г, опукло-овальні, чорні, блискучі. Шкірочка еластична, міцна, із сухим відривом. М'якоть зеленувато-коричнювата, кисло-солодка, помірковано ароматна (4,0-4,25 бали); містить: сухих речовин 13,78-14,23%, цукрів 8,26-9,18%, органічних кислот 2,82-3,09%, пектинів 1,46-1,62%, вітаміну С 189,22-192,64 мг на 100 г сирої маси. 

Дозрівають дружно, практично одночасно. Придатні для споживання свіжими, заморозки, різних видів техпереробки (соки, желе, виноматеріали). 

З 1995 року сорт Сюїта київська уведена до Реєстру сортів рослин України й рекомендований для всіх зон промислового й аматорського ягідництва. Добре зарекомендував себе в інтенсивних насадженнях із загущеним розміщенням у ряді. 

У селекції використається для створення дружнодозріваючих інтенсивних сортів для промислового ягідництва. 


Категорія: Смородина | Додав: Amelie (06.03.2013)
Переглядів: 759 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0